L’Art Sumi-e: Paisatge zen

Filed in Activitats realitzades, Art Sumie by on 25/07/2017

sumi-e_paisatge
Els paisatges Zen es configuren amb traços espontanis de tinta negra,
habitualment sense color. Responen als ideals d’austeritat, simplicitat i naturalitat, propis dels principis de l’estètica Zen.

La representació del paisatge Zen, es basa en el principi de la “suggerència”. Refusa qualsevol intent d’encaixar la realitat: absència de perspectiva i ombra projectada. Treballa la composició amb el minimalisme de formes. Es valora la línia des de la seva textura i densitat, per tal de transmetre allò que representa: la serenitat.

Els paisatges abstractes en la tècnica Sumi-e s’han de valorar per la capacitat de transmetre a través de la pinzellada, la força i la subtilesa i el ritme en el traç. En definitiva, es prefereix l’expressió subjectiva dels sentiments que un paisatge produeix en el pintor, que la representació d’una escena.

L’activitat va adreçada al públic interessat, sense necessitat de coneixements previs. Es recomana portar roba fosca.

Veure el cartell

Dia: Dissabtes 30 de setembre, 14 i 28 d’octubre del 2017
Hora: de 10.30h a 13.30h
Preu: 95€ inclou material
Lloc: Aima
Professora: Anna Maria Llagostera. Artista especialitzada en la tècnica Sumi-E i l’aiguada japonesa. Artista i Docent en l’Estètica Zen i el Creixement Personal i Evolutiu. web Anna M. Llagostera

Aima us convidarà a l’inici del taller de sumi-e a compartir un te preparat i inspirat en els valors del mestre de te japonès Sen no Rikyu: harmonia, respecte, puresa i tranquil·litat.

Per informació i inscripcions: contacte@aima.cat. Places limitades.

 

Altres tallers d’Art Sumi-e

 

Comments are closed.